top of page

Joost Spijkers

"Rauw, puur en vol passie"

Joost Spijkers (SPIJKERS) heeft een diepgewortelde passie voor muziek, zang en dans. De winnaar van de Poelifinario 2018 in de categorie Kleinkunst brengt grote (levens)liederen en raakt volgens de jury recht in het hart. "Een combinatie van liedteksten van Peer Wittenbols, vurig temperament en fantastische muziek; een in kleinkunst-land zeldzame mengeling van jazz, balkan, chanson, pop, rock en fado." 

In het voorjaar van 2020 brengt de zanger, die ook deel uit maakt van de Ashton Brothers, een klein intiem kamerconcert onder de noemer Au Plat Pays.
In het voorjaar van 2021 komt hij met een nieuw theaterprogramma: Hotel Spijkers.

HOTEL SPIJKERS

Eenmansopera over levenshonger

 

'...de sublieme cocktail van vreugde, verdriet en verlangen…’ schreef de jury van de Poelifinario over het vorige programma van Joost Spijkers. Dat belooft wat voor dit fonkelnieuwe muzikale theateravontuur. Laat je meenemen door de vrolijke en melancholieke energie van Joost en wees van harte welkom in zijn “HOTEL SPIJKERS”.  

Puttend uit zijn eigen leven en geschraagd door oude tradities voert Joost je als een moderne sjamaan door het landschap van onze eigen emoties. 

 

“HOTEL SPIJKERS” is de nieuwe avondvullende muziektheatervoorstelling van Joost Spijkers en zijn band. Een eenmansopera over levenshonger: het verlangen naar samenzijn en hoe het in leven houden van herinneringen vrijheid brengt. Gezongen, gespeeld, gedanst en verteld door Joost Spijkers. Nieuwe teksten speciaal voor SPIJKERS geschreven door toneelschrijver Peer Wittenbols. De muziek bestaat uit bewerkingen van eeuwenoude traditionals en nieuw geschreven composities van Stanislav Mitrović , Arend Niks en Joost zelf.

 

In HOTEL SPIJKERS komt een man de lobby van het hotel binnen. Hij is overduidelijk aangeschoten. Zijn kleren zijn gehavend en hij heeft de nodige schrammen en blauwe plekken. Over zijn arm hangt zijn trouwpak: rokkostuum met corsage in de revers. Hij duwt op de hotelbel die op de balie staat en wacht tot de nachtportier zich meldt. Hij begluurt de andere hotelgasten; elk van hen heeft zijn eigen wonderlijke, onthutsende of ontroerende levensgeschiedenis.

meer informatie: www.joostspijkers.nl

Foto: Brenda de Vries 

bottom of page