De  Wëreldbänd brengt muziektheater. Begin 2017 oogst de voorstelling SLÄPSTICK van vijfkoppig gezelschap de Wëreldbänd een ongekende sterrenregen in de Nederlandse nationale en regionale pers. Het onmiskenbare vakmanschap van de groep en de vlijmscherpe regie worden geroemd, maar wat overheerst is de opwinding over een opnieuw uitgevonden genre: de (muzikale) slapstick. Heimwee naar de tijd van Laurel & Hardy, Charlie Chaplin, the Marx Brothers, en verbazing over de vernieuwingsdrang van de mannen van de Wëreldbänd strijden om voorrang.
SLÄPSTICK is een spektakelstuk vol fysieke humor, leedvermaak, ontroering, muziek en storytelling. De voorstelling SLÄPSTICK is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones met zijn band, de beroemde Zwiterse clown Grock en Mini & Maxi. De voorstelling kust een kunstvorm tot leven die ondanks de afwezigheid van taal door iedereen begrepen en genoten wordt: mensen van elke leeftijd en achtergrond verlaten het theater met een grijns op hun gezicht. Het universele karakter van SLÄPSTICK verdient een groter podium dan Nederland kan bieden. Na meer dan 100 succesvolle voorstellingen voor 40.000 mensen in Nederland bereikt te hebben speelde SLÄPSTICK op het roemruchte Edinburgh Fringe Festival van 2017. 

De Pers over de voorstelling:

de Volkskrant ***** | "Ongekend hoog amusementsniveau", "modern, vernieuwend en humoristisch"
Trouw *****| "De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”
NRC **** | "variété op lachwekkende hoog niveau”
Dagblad van het Noorden ***** | “ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, "onwaarschijnlijk sterke vondsten"
Meppeler Courant ***** | “Wëreldbänd van mondiale allure"
Theaterkrant ***** |"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod

In augustus 2017 heeft de Wëreldbänd de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh. De nominatie is de kroon op een bijzonder succesvolle maand op het festival. Te midden van maar liefst vierduizend andere theatermakers werd de Wëreldbänd de talk of the town: vier- en vijfsterrenrecensies in de Schotse nationale pers brachten zesduizend bezoekers op de been om de voorstelling SLÄPSTICK te zien.

Het buitenlandse succes van Edinburgh werd opgevolgd in december 2017 middels een maand lang optreden bij het Weltweihnachtcircus in Stuttgart. Vanaf 2018 zal de groep op de internationale markt operereren onder de naam SLÄPSTICK.

Nederlandse website: www.wereldband.nl

Internationale website: www.slapstick.nl              Photo: Jaap Reedijk


MEDIA