De  Wëreldbänd brengt muziektheater. Begin 2017 oogst de voorstelling Släpstick van vijfkoppig gezelschap de Wëreldbänd een ongekende sterrenregen in de Nederlandse nationale en regionale pers. Voor de voorstelling Släpstick ontving de Wëreldbänd de Johan Kaartprijs in mei 2018.

Buitenlands succes

Släpstick gooide ook buiten de landsgrenzen hoge ogen. In 2017 won de groep met deze voorstelling de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ op het Edinburgh Fringe Festival, maakte aansluitend een maand lang deel uit van het Wereldkerstcircus  in Stuttgart en speelde tournees in Duitsland, Engeland en Denemarken.  In Manchester speelde Släpstick in december 2018 nog 10 uitverkochte shows in het HOME Theatre en waren de heren te zien in het TV-programma BBC Breakfast. In november 2019 zal de groep voor drie weken naar Frankrijk afreizen.

WËRELDBÄND WORDT SLÄPSTICK

Gesteund door het internationale succes onder de naam SLÄPSTICK heeft de groep besloten dat zij ook binnen de Nederlandse en Vlaamse landsgrenzen onder de naam SLÄPSTICK wil opereren. De naam sluit naadloos aan bij de theatrale insteek van de groep en geeft beter aan wat het publiek ook daadwerkelijk in de voorstelling kan verwachten. Vanaf het seizoen 2019/2020 zal de groep dan ook onder de naam SLÄPSTICK verder gaan.

Over de voorstelling 

Släpstick is een voorstelling voor jong en oud, waarbij taal geen rol speelt. In de variété voorstelling brengt de Wëreldbänd een ode aan de muzikale komiek en geeft ze een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. De setting in Släpstick is die van een oud kermisterrein uit de jaren '20-'30. In een kleine twee uur komt in sneltreinvaart een keur aan acts, scènes, grappen, ontroering en muzikale virtuositeit langs.

De Pers over de voorstelling:

de Volkskrant ***** | "Ongekend hoog amusementsniveau", "modern, vernieuwend en humoristisch"
Trouw *****| "De vijf uitzonderlijk muzikale mannen van de Wëreldbänd brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”
NRC **** | "variété op lachwekkende hoog niveau”
Dagblad van het Noorden ***** | “ontzagwekkend knap”, “een geweldige variatie aan stunts”, "onwaarschijnlijk sterke vondsten"
Meppeler Courant ***** | “Wëreldbänd van mondiale allure"
Theaterkrant ***** |"Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod

Nederlandse website: www.wereldband.nl

Internationale website: www.slapstick.nl             

Photo: Jaap Reedijk


MEDIA