Dillenburg, een songwriter en performer die zijn talent de afgelopen jaren voor zich heeft laten spreken. Vanaf de start van het proces aan de schrijftafel tot aan het performen in de studio en op het podium, hij beheerst het allemaal zonder dat daar een creatieve opleiding aan vooraf is gegaan. Deze sympathieke rasartiest staat bekend om zijn warme stemgeluid. De soul druipt van zijn stem en loopt als rode draad door zijn muziek.

 

Op de voorgrond

In 2014 tekende hij een platencontract bij Warner Music Benelux. Met het nummer ‘Man On Fire’ werd hij in datzelfde jaar nog verkozen tot Radio 2 Talent. Optredens op festivals als Noorderslag en op poppodia als Paradiso volgden. Ook was hij te gast bij diverse radiostations en televisieprogramma’s zoals 3FM en DWDD. In 2015 bracht Dillenburg zijn debut EP uit. In 2016 kwam er een nieuw project bij en stond hij naast vertolker van zijn eigen werk als leadzanger op de plaat van en op het podium met the Re:freshed Orchestra. Ook met deze formatie volgden er vele festivals waaronder het befaamde North Sea Jazz festival. Daarnaast was Dillenburg naast collega zangeres Channah Hewitt in 2018 te zien als leadzanger in de dinnershow Extravaganza in Rotterdam. Naast optredens die Dillenburg met zowel zijn eigen werk als met the Re:freshed Orchestra nog altijd doet, wordt achter de schermen hard gewerkt aan nieuw materiaal voor beide projecten. Releases staan gepland voor eind 2019.

 

Op de achtergrond

Dillenburg heeft voor diverse artiesten en projecten (achtergrond)vocalen verzorgd op zowel het podium als in de studio. Zo tourde hij o.a. van 2011 t/m 2013 met Ntjam Rosie door binnen- en buitenland, verzorgde hij in 2013 achtergrondvocalen voor Glennis Grace in de Heineken Music Hall en tourde hij in 2018 het land door met Anouk.


Voor meer info: Elselinda Schouten